Kozí mléko
Kozí mléko obsahuje 85,5% vody, 5% bílkovin, 3 % tuku, 4% cukru a 0,70 % popelovin. Je velice výživné a lehce stravitelné. Možný ,,kozí zápach" souvisí s hygienou dojení a ošetřování mléka po nadojení, ošetřováním zvířat a udržováním čistoty ve stájích.
Mléko koz se může zpracovávat stejně jako kravské
V dnešní době, kdy se mezi lidmi objevuje stále více případů alergie na mléko kravské, je kozí mléko, případně výrobky z něj jednou z alternativ, jak kravské mléko nahradit. Veškeré výrobky z kozího mléka můžeme doporučit všem, kteří dbají všestranně o své zdraví, neboť tyto „pochoutky" jsou ceněny pro svoji lehkou stravitelnost, redukci hladiny cholesterolu, prokazatelnou protirakovinotvornou účinnost. Namátkou ze sortimentu: kozí máslo, jogurt, jogurtové mléko, kefír, žervé a množství sýrů.
Rok 2011
Tímto rokem bychom chtěli začít s výrobou produktů z kozího mléka. Pouze pro vlastní potřebu, nebo pro známé. O průběhu budeme informovat.